dissabte, 18 d’octubre del 2014

Quina llista de país?


El sobiranisme es transversal i plural, com el país. Per tant, en unes eventuals eleccions plebiscitàries -amb més raó-  hauriem de poder votar diferents opcions amb un punt comú: la DUI (preferiblement, ratificada per un referèndum posterior). El que tracta de fer Convergència amb la mandanga de la "llista de de país" fa vergonya aliena: manipular les aspiracions nacionals de la ciutadania per sortir del pou on s'han ficat ells solets. 

Una llista d'aquest tipus només serveix per salvar a la dreta a costa de restar diversitat, vots sobiranistes i valor democràtic. En aquest context  la condició que ha plantejat el coordinador general de CDC, Josep Rull, a ERC: "o accepta una llista amb CDC o no avançaran eleccions" és un pur xantatge. No te res de extraordinari, son molts anys de CiU considerant que Catalunya és seva. Ras i curt.

Si Convergència tingués una mica de perspectiva nacional, per sobre del tacticisme, veuria que el president Mas, amb una llista de Convergència, és el seu millor valor, amb prou garanties per sumar uns resultats molt dignes i una majoria aclaparadora sobiranista, des de la suma de la diversitat. Hi han dues coses, però, que impedeixen això. Primer: no volen renunciar al poder i, segon: en funció de allò (o d'aquells) que representen, no els agrada gens que la política (i menys el seu model social) s'escori a l'esquerra. Potser, demanar aquest anàlisi es massa demanar als Convergents?

5 comentaris:

  1. Es pot dir mes alt però no mes clar

    ResponElimina
  2. Amic Pablo, si l'Estat Espanyol no ens deixa votar i s'ha d'acabar fent unes eleccions plebiscitàries, crec que la llista única es un bon mitja per a mostrar-se al Mon d'una forma clara i rotunda.

    L'Estat es un instrument per poder autogestionar-nos millor. No es un fi en si mateix, ni tampoc es una ideologia com si ho es el ser conservador, progressista, ecologista o lliberal, etc.... Si els Catalans que volem tenir un Estat no som capaços de posar-nos d'acord amb això, potser no ens mereixem tenir un Estat. Un cop es tingui un Estat ja ens discutirem sobre com ha de ser aquest Estat. ARA ES L'HORA de la Unitat per a obtenir l'objectiu comú. TENIR UN ESTAT. (Una altra cosa es qui ha de formar part de la llista......). El meu punt de vista es que la llista hauria de ser sense sigles de partits, i formada per personalitats rellevants de la societat civil. En definitiva una llista que ens representi a TOTS amb la seva diversitat......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre és preferible una llista “de la societat civil” que una que es fonamenti en una suma partidista o coalició. Però tampoc és el mateix una llista “sense sigles” que una llista “apartidista”. Per molt que sigui representativa de la societat, és impossible abstreure els i les possibles candidats/es d’un perfil polític o un altre. Altrament, tampoc crec que es pugui destriar la reivindicació nacional -i la constitució d’un Estat- del model social que es defensa. Per això crec que, en unes eventuals eleccions plebiscitàries, tenim dret a escollir absolutament tot: la forma i el fons. Tenim dret a que això sigui molt clar i tangible en el moment de posar la papereta dins de la urna. En poques paraules, la construcció nacional i el model social no només son dues coses compatibles, son indestriables. Així ho veig. En tot cas, compartim el sentit democràtic i la defesa del dret a decidir, que ja és molt.

      Elimina
  3. Descrius molt be a CiU, actualment està al govern, fins al 2016 per llei, per un PACTE que desconec i no he signat, l'únic que pot trencar aquest acord és en Junqueres (mentre mani al seu partit) i ell no vol dir que trenca un pacte sino que ens vol vendre la moto de que es un bon minyó que fa el que és bo per nosaltres

    ResponElimina
  4. L'última jugada de Mas: demanar l'exclusiva per fer una llista amb independents i membres de la societat civil, com a condició per acceptar la pluralitat d'opcions en unes eventuals eleccions plebiscitàries. Recorda això de que s'accepti "pulpo como animal de compañía" o no juga. És una concepció un xic curiosa de la democràcia la del President Mas, per no dir esperpèntica. Personalment, crec que tinc dret a votar des de la diversitat d'opcions. Vull un Estat lliure i la llibertat ha de començar des de aquesta pluralitat, o bé parlem d'un altre cosa... El plantejament de Mas no te ni cap ni peus i em sembla una ocurrència patètica per salvar els mobles de la dreta catalana i l'establishment que ell representa. Posats a demanar, que demani 20 diputats més de sortida!!!

    ResponElimina

Propuesta de argumento para la nueva película de Star Trek sobre la formación de la Flota Estelar "en la línea Kelvin"

En la línea de verdad (no la otra) el sintético Picard, aburrido de su vida en la Academia de la Flota Estelar, decide viajar a través de un...